راهنمای خرید سرور مجازی و اختصاصی

سرور، سیستم یا رایانه‌ای است که داده‌ها، منابع، برنامه‌ها یا خدمات را از طریق یک شبکه اینترنتی LAN یا WAN به رایانه‌های دیگر که به آن‌ها کلاینت می‌گویند، ارائه می‌دهد. در واقع سرور بر اساس عملکرد‌های مختلفی که ارائه می‌کند، می‌تواند سرور فایل، سرور برنامه، سرور وب، سرور مجازی، سرور پایگاه داده، سرور پروکسی یا سرور نظارت و مدیریت باشد. پس با این حساب و از نظر تئوری، هرگاه یک کامپیوتر منابع را با یک سیستم کلاینت به اشتراک بگذارد، یک سرور در نظر گرفته می‌شود که از طریق روش ساده “درخواست و پاسخ” کار می‌کند؛ یعنی ارائه محتوای وب و یا صفحاتی که کاربر درخواست می‌کند و پاسخ آن‌ها را دریافت خواهد کرد. بنابراین، هر بار که به یک صفحه وب جدید دسترسی پیدا می‌کنید یا به صورت آنلاین خرید انجام می‌دهید، مجموعه‌ای از فرآیند‌های آنی در یک سرور رخ داده است.

بر همین اساس در این مطلب سعی داریم تا علاوه بر معرفی و توضیح پیرامون Server، راهنمای کاملی در مورد خرید سرور مجازی و اختصاصی ارائه دهیم.

هدف از ایجاد انواع سرور چیست؟

همانطور که در بالا گفته شد، سرور‌ها بخش مهمی از زیرساخت فناوری اطلاعات هر شرکتی هستند به طوری که بدون آن‌ها، وظایف روزمره یک تجارت قابل تصور نیست؛ همچنین علاوه بر اشتراک‌گذاری منابع و امکان تبادل داده‌ها، به انجام بسیاری از عملیات ضروری روزانه یک تجارت کمک می‌کنند. البته بسته به نوع کسب و کار به انواع مختلف زیر طبقه‌بندی می‌شوند که می‌توانید مناسب‌ترین آن‌ها را بر اساس عملکرد‌هایی که دارند انتخاب کنید:

  • سرور فایل
  • وب سرور
  • سرور پست الکترونیکی یا‌ ایمیل
  • اپلیکیشن سرور
  • سرور ذخیره‌سازی داده‌ها
  • و….

مدل‌های مختلف سرور‌

سرور‌ها دارای سه مدل مختلف هستند که معمولاً مدل “برج” برای یک دفتر کوچک طراحی می‌شود و ممکن است چندین کار را نیز انجام دهد، البته با وجود این که فضای ذخیره‌سازی داخلی بالاتری را برای درایو‌های دیسک فراهم می‌کند اما از نظر سایز و اندازه، مساحت بیشتری از محیط را اشغال خواهد کرد.

مدل بعدی سرور “رک” است که برای نصب در یک باکس رک طراحی شده و معمولاً در کنار سایر سرور‌ها و تجهیزات شبکه قرار می‌گیرد. طراحی شاسی رک به صورت فشرده‌تر، نشان دهنده این واقعیت است که این نوع سرور به تعداد کمی یا حتی یک کار اختصاص داده می‌شود.

سرور‌های چند گره‌ای نیز مدل دیگرند که به شکل شاسی‌هایی روی رک قرار می‌گیرند، اما متفاوت هستند زیرا شاسی فوق، شامل چندین سرور متراکم بوده که برای کار‌های محاسباتی بسیار خاص طراحی شده و گاهی اوقات به عنوان “خوشه” نامیده می‌شود. عملکرد این مدل بدین شکل است که معمولاً برای بار‌های کاری فشرده CPU استفاده می‌شود و تا جایی هر گره (سرور مجزا) به صورت مشترک با سایر گره‌ها در خوشه کار می‌کند که نیازمند قدرت محاسباتی بیشتری در فضای رک باشد.

همانگونه که مطرح شد هدف از نگارش این مطلب توضیح و ارائه راهنمای خرید سرور مجازی و اختصاصی است، در نتیجه وقت آن رسیده تا در این بخش به معرفی این دو سرور پرطرفدار بپردازیم.

شناخت سرور مجازی یا VPS

شناخت vps

ویژگی‌های اصلی سرویس‌های میزبانی مجازی یا VPS شامل ابزار‌های مدیریتی مانند: cPanel یا کنترل پنل‌های شخصی است که فرآیند راه‌اندازی و مدیریت سرور را ساده می‌کنند البته این در حال است که خودتان تجربه مدیریت سرور را داشته باشید. اما در هر صورت یافتن و انتخاب ارائه دهنده مناسب می‌تواند دشوار باشد و در نهایت نیز یک انتخاب اشتباه عملکرد سایت را مختل کند؛ پس اگر تحقیق و مقایسه کافی را در زمان خرید و تهیه سرور مجازی مورد نیاز خود انجام ندهید، در ادامه با هزینه‌های مضاعف و در نهایت خرابی وب سایت خود مواجه خواهید شد؛ به همین دلیل است که انتخاب بهترین ارائه دهنده میزبانی وب چه اختصاصی چه VPS ضرورت دارد.

بنابراین بهتر است پیش از خرید بدانید که کسب و کار شما دقیقاً به چه چیزی از سرور نیاز خواهد داشت! یعنی نیازمندی‌های سایت خود را بیابید، برای مثال بسنجید که به چه مقدار حافظه و فضای ذخیره‌سازی نیاز دارد؟ چه نوع ترافیکی را انتظار دارید؟ و….

هنگامی که این موارد را دانستید می‌توانید شروع به جست‌وجوی سرور مجازی کنید که متناسب با نیاز‌های شما باشد. البته اگر به تازگی شروع به کار کرده‌اید، می‌توانید از سرور‌های اشتراکی کوچک‌تر استفاده نمایید، اما آگاه باشید همانطور که تجارت شما رشد می‌کند، باید کسب و کارتان را به یک سرویس قوی‌تر مانند VPS یا اختصاصی ارتقا دهید. به طور کلی مؤلفه‌های مهم دیگری نیز در زمان خرید VPS وجود دارند که به ترتیب شامل موارد زیر هستند:

میزان پهنای باند مورد نیاز

نکته ضروری دیگری که هنگام انتخاب سرور مجازی باید درک کنید این است که به چه مقدار پهنای باند نیاز دارید. زیرا همه سرور‌ها از این نظر یکسان نیستند و اگر سروری با پهنای باند کافی انتخاب نکنید، سایت شما در آینده نه چندان دور با مشکلاتی مواجه خواهد شد. همچنین مراقب ادعای “پهنای باند نامحدود” از طرف ارائه‌دهندگانی باشید که قول می‌دهند اما نمی‌توانند آن را ارائه کنند!

 Uptime و عملکرد

یکی از ضروری‌ترین عواملی که باید در نظر گرفته شود زمان و عملکرد خواهد بود. در واقع Uptime معیاری است برای این که نشان دهد سرور مجازی شما چند وقت یک بار در دسترس قرار می‌گیرد، عملکرد نیز معیاری برای میزان پاسخ‌دهی به درخواست کاربران است.

در نتیجه داشتن یک سرور مجازی با آپتایم بالا، شانس همیشه در دسترس بودن وب سایت شما را برای مشتریان بالقوه افزایش می‌دهد. علاوه بر این، عملکرد سرور نیز می‌تواند بر عملکرد سایت شما تأثیر بگذارد پس اگر می‌خواهید سایت‌تان سریع‌تر بارگذاری گردد و به راحتی اجرا شود، یک سرور مجازی با عملکرد خوب انتخاب کنید.

فاکتور پشتیبانی را فراموش نکنید!

پشتیبانی از مشتری و کیفیت آن یک عامل حیاتی است که باید هنگام انتخاب سرویس مجازی انتخابی، در نظر گرفته شود. به هر حال، وقتی مشکلی در سرور شما پیش می‌آید، ارائه‌دهنده باید به شما کمک کند تا در سریع‌ترین زمان ممکن آن را عیب‌یابی و دوباره راه‌اندازی و اجرا نمایید. پس به دنبال ارائه دهنده‌ای باشید که پشتیبانی ۲۴/۷ را از طریق تلفن، ‌ایمیل و چت آنلاین ارائه می‌دهد.

امکان دسترسی به ROOT

هنگامی که به دنبال یک VPS برای کسب و کار آنلاین خود هستید، سعی کنید گزینه‌ای را پیدا کنید که قابلیت دسترسی به root را داشته باشد زیرا این دسترسی چندین مزیت را برای کسب و کارتان به همراه خواهد داشت که عبارتند از:

  • امکان کنترل کامل سرویس
  • نصب بدون محدودیت هر نرم‌افزار
  • امکان ایجاد تغییرات مورد نیاز در پیکربندی
  • تسهیل در عیب‌یابی مشکلات سرور
  • امکان بهینه‌سازی برای عملکرد بهتر

مقایسه قیمت‌ها

درک این نکته ضروری است که ارزان‌ترین نوع همیشه بهترین نیست. بنابراین پیش از خرید حتماً نظرات دیگر کاربران را بخوانید و ویژگی‌ها را مقایسه کنید تا بتوانید بهترین گزینه را بیابید.

آشنایی با سرور اختصاصی

شناخت سرور اختصاصی

به طور کلی انتخاب نوع میزبانی وب مناسب، یکی از مهم‌ترین فاکتورهای راه‌اندازی تجارت آنلاین است. در حالی که هاست اشتراکی و VPS گزینه‌های عالی هستند اما شما کنترل محدودی بر سرور خواهید داشت تا جایی که حتی سرور اشتراکی همیشه برای وب‌سایت‌هایی که به طور مداوم سطح ترافیک بالایی دارند گزینه مناسبی نیست.

از طرفی نیز ، سرور اختصاصی دارای چندین مزیت مهم نسبت به هاست اشتراکی است چرا که شما می‌توانید انتظار عملکرد سریع و قابل اعتمادی داشته باشید. به علاوه، کنترل بیشتری بر پیکربندی سرور خود دریافت می‌کنید و به شما این امکان را می‌دهد تا یک محیط سفارشی‌شده و بسیار امن داشته باشید.

به بیانی دیگر با میزبانی اختصاصی، یک سرور فیزیکی دریافت می‌کنید که منحصراً در دسترس شما است؛ پس از آنجایی که این نوع سرور فقط وب سایت شما را میزبانی می‌کند، در نتیجه می‌تواند صفحات وب را بسیار سریع‌تر از سروری که باید درخواست‌های چندین وب سایت را پردازش کند، ارائه دهد. به علاوه، شما آزاد خواهید بود که سرور خود را دقیقاً همانطور که می‌خواهید پیکربندی کنید.

همچنین قادر خواهید بود که یک محیط پایدارتر و امن‌تر برای وب سایت خود ایجاد کنید زیرا سرور اختصاصی خود را دارید، در نتیجه خطر خرابی و یا هک شدن کمتر است. به علاوه این که دسترسی به منابع نامحدود خواهد بود، زیرا سرور شما قابلیت مدیریت بهتری دارد تا جایی که حتی با افزایش ترافیک نیز نگرانی نخواهید داشت. در واقع سرور اختصاصی یک گزینه عالی برای وب سایت‌های بزرگ یا مشاغلی است که در آینده گسترش می‌یابند. اما در این میان باید در نظر بگیرید که آیا سرور اختصاصی می‌تواند برای وب سایت شما مناسب باشد یا خیر؟! برای دریافت این موضوع می‌بایست نیاز‌های زیر را ارزیابی نمایید:

شما یک وب سایت بزرگ و پر ترافیک دارید!

اگر سایت شما به قدری بزرگ است که نیازمند رسیدگی به بسیاری از درخواست‌های همزمان کاربران در زمان‌های پرترافیک باشد و یا به درگاه‌های تجارت الکترونیک اتصال دارد هاست اختصاصی یک انتخاب عالی برای آن خواهد بود. به این ترتیب، عملکرد سریع سایت به راحتی صورت می‌گیرد چرا که پهنای باند متعلق به خود را دارد.

امنیت!

گفته شد که با داشتن یک سرور اختصاصی و دسترسی کامل به آن خواهید توانست کنترل کاملی برای مقابله با تهدیدات و حملات آنلاین داشته باشید. پس اگر وب سایت شما حاوی داده‌های حساس کاربران مانند: جزئیات پرداخت یا اطلاعات شخصی که می‌تواند هدف تلاش‌های هکران باشد، مبحث امنیت بسیار بیشتر از قبل حائز اهمیت خواهد بود. این در حالی است که اگر یک سرور اشتراکی داشته باشید و سایت شما قربانی یک حمله گردد، بدون شک عواقب جبران ناپذیری را متحمل خواهید شد. بنابراین چون هاست اختصاصی یک سرور ایزوله را ارائه می‌دهد، سایت شما به طور مؤثری قرنطینه می‌شود.

گسترش و رشد سایت را پیش‌بینی کرده باشید!

اگر در آینده انتظار رشد سایت خود را دارید، سرور اختصاصی می‌تواند ‌ایده خوبی باشد؛ بدین ترتیب می‌توانید از دردسر انتقال سرور‌ آن در آینده جلوگیری کنید زیرا همه چیز سر جای خود باقی خواهد ماند.

نیاز به کنترل و دسترسی کامل داشتن!

هاستی که این ویژگی را داشته باشد به شما امکان کنترل تمامی پورت‌ها را خواهد داد. به علاوه، به شما این امکان را می‌دهد تا به هر فایلی بر روی سرور دسترسی داشته باشید، آن را تغییر دهید و یا حتی برنامه‌های کاربردی سرور را نصب و حذف کنید.

به طور خلاصه، اگر می‌خواهید کنترل بیشتری روی سرور خود داشته باشید هاست اختصاصی می‌تواند یک گزینه عالی باشد. این نوع میزبانی می‌تواند سرعت و امنیت را افزایش دهد و دسترسی کامل به پورت‌ها و فایل‌ها را فراهم کند.

سرور مجازی یا اختصاصی؟ کدام یک مناسب من است؟

جمع ‌بندی

در پایان ذکر این نکته ضروری است که تمام عوامل ذکر شده را در مقایسه با نیاز‌های کسب و کار خود بسنجید تا بهترین و مناسب‌ترین گزینه را پیدا کنید و کسب‌وکارتان را بدون نقص اجرا و پیش ببرید. توجه داشته باشید در حالی که میزبانی اختصاصی مزایای زیادی دارد، اما با هزینه اضافی همراه است بدین معنی که تقریباً همیشه گرانتر از گزینه‌های دیگر مانند هاست اشتراکی یا VPS خواهد بود. بنابراین، اگر بودجه کمی دارید، این احتمال وجود دارد که شاید نتوانید هزینه سرور اختصاصی را بپردازید اما یقین خواهید داشت که پول خود را هدر نداده‌اید. از طرفی نیز با خرید سرور مجازی تمامی مزایایی که سرور اختصاصی دارد را در اختیار خواهید داشت اما با قیمت مناسب‌تر. پس پیش از انتخاب و خرید لازم است که نیازهای سایت خود را بسنجید تا بتوانید بهترین سرور را برای آن انتخاب کنید.

منبع

اشتراک گذاری و حمایت

دیدگاهتان را بنویسید