اگر Worldcoin می تواند دنیا را درمان کند، چرا به آن فرصت نمی دهیم؟


Worldcoin می تواند ایجاد هویت دیجیتالی را برای مردم در سراسر جهان آسان کند. حتی اگر شکست بخورد، پروژه های بیشتری از این قبیل به دنبال خواهد داشت.

از زمان راه اندازی سیستم “World ID” در 24 جولای، همه نگاه ها به Worldcoin (WLD) بوده است. مشکلات مربوط به راه اندازی در این مرحله به خوبی گزارش شده است. اینها شامل خطرات امنیتی بالقوه استخدام و همچنین استفاده Worldcoin از داده های بیومتریک است که در حال حاضر توسط دولت های چندین کشور از جمله بریتانیا، فرانسه و آرژانتین تحت بررسی است.

در صنعت فناوری، جایی که بسیاری از مهم‌ترین نوآوری‌های چند دهه گذشته اتفاق افتاده است، اغلب تنش بین انگیزه نوآوری و نیاز به در نظر گرفتن پیامدهای اخلاقی وجود دارد. همانطور که فناوری هایی مانند یادگیری ماشین، تشخیص چهره و تجزیه و تحلیل داده های بزرگ تکامل می یابند، خطرات اخلاقی نیز رشد می کنند.

در برخی موارد، انتقاد از سوی تحلیلگران، روزنامه نگاران، یا متخصصان اخلاق در واقع می تواند منجر به نتایج مثبت شود و شرکت ها را تشویق کند تا پیامدهای اخلاقی را در نظر بگیرند و شاید حتی رویه های تجاری خود را تغییر دهند. در موارد دیگر، می تواند واکنشی ایجاد کند که مانع از نوآوری شود یا منجر به افزایش مقررات شود. در هر صورت، نگرانی های اخلاقی و اجتماعی جنبه مهمی از محیطی است که نوآوران باید در آن هدایت شوند، و این نگرانی ها اغلب زمانی تشدید می شود که نوآوری ها به حوزه های حساسی مانند حریم خصوصی، استقلال و عدالت اجتماعی می پردازند.

مرتبط با: بحث Worldcoin در آخرین گزارش Cointelegraph توضیح داده شده است

بنابراین، اگرچه نوآوران اغلب در چند جبهه با انتقاد مواجه می شوند (اعم از دوام ایده هایشان، پتانسیل آنها برای برهم زدن بازارها، یا پیامدهای اخلاقی کارشان)، روابط آنها با ناظران خارجی پیچیده و چندوجهی است. انتقاد بسته به شرایط می تواند هم مانع و هم نیروی سازنده باشد.

به جای بحث در مورد مزایای Worldcoin به صورت خصوصی، استدلال می‌کنم که اگر به جای انتقاد از توسعه آن تا حد مرگ از آن انتقاد کنیم، خطر به تاخیر انداختن جدی پیشرفت فناوری را داریم.

ورلد کوین می‌خواهد مشکل هویت دیجیتال را حل کند و رویکرد آن در انجام این کار، از کار انداختن دولت‌ها است. راه حلی برای هویت دیجیتالی قابل همکاری و قابل دسترسی به این معنی است که اگر اسناد هویتی خود را گم کنید یا به دلیل تغییرات در کشور خود دیگر قادر به دسترسی به آنها نباشید، نگران نباشید.

من که در گذشته با سازمان ملل متحد روی راه‌حل‌هایی برای هویت دیجیتالی توزیع شده کار کرده‌ام، می‌دانم که یک سیستم خوب طراحی شده می‌تواند با فساد مبارزه کند، در برابر تکرار هویت مقاومت کند، تقلب را کاهش دهد و از شهروندان در برابر سانسور محافظت کند. این به ویژه برای کسانی که از سازمان های فراملی حمایت می شوند مفید است. هویت دیجیتالی که هرگز منقضی نمی‌شود و می‌توان از هر نقطه‌ای در جهان به آن دسترسی پیدا کرد و آن را خواند، فقط مفید نیست. می تواند نجات دهنده باشد.

دفاع از این نظام به اندازه کافی آسان است بر این اساس که یک دولت واحد می تواند با هویت خوب عمل کند، اما هیچ سیستم جهانی کاملی برای هویت وجود ندارد. همچنین پیشرفت قابل توجهی در استفاده از فناوری برای رفع این مشکل توسط هیچ کنسرسیوم دولتی صورت نگرفته است. Worldcoin از این فرصت استفاده کرد و به صورت خصوصی به این موضوع پرداخت و اکنون بهای اولین محرک را پرداخت می کند.

این امر خاطره یکی دیگر از پیشگامان Web3 را تداعی می کند. لیبرا یک پروژه جاه طلبانه مشابه بود که سعی داشت با راه حلی در بخش خصوصی، شکست های بازار را حل کند. در این مورد، لیبرا به دنبال ارائه پول باثبات بود که بیشتر آن طبق تعریف یک خدمات عمومی است. با انجام این کار، او بانک های مرکزی را از کار می انداخت.

یکی از دلایلی که امروزه این سیستم کار نمی کند این است که Libra پس از بررسی های جدی توزیع شد. بخشی از شکست‌های آن ممکن است به دلیل وابستگی آن به مارک زاکربرگ، بنیان‌گذار مشهوری باشد که از داده‌ها یا منافع ما به خوبی محافظت نمی‌کند. با نگاهی به گذشته، می‌توانیم با اطمینان بگوییم که مغزهایی که روی این پروژه کار می‌کنند زاکربرگ نبودند. و در حالی که آنها در Libra مسدود هستند، آنها سعی کرده اند این مشکل را به روش های مختلف در شرکت های دیگر حل کنند – از Circle (که دارای یک استیبل کوین دیگر است) تا Lightspark (که پرداخت های لایتنینگ را تسهیل می کند).

پیشرفت لزوما از دست نرفت، بلکه تغییر کرد. در دنیایی که ریل‌های پرداخت پایدارتر و قابل دسترس‌تر برای همه وجود دارد، ما در جایی نیستیم که بتوانیم باشیم. علاوه بر این، در سال های میانی، حملات مهم و مخربی به ارزش های پروژه لیبرا صورت گرفته است. این حملات هنوز هم روی استیبل کوین ها تاثیر می گذارد.

بنابراین، در پاسخ به چنین انتقادی، ممکن است کسی بخواهد Worldcoin مسیر لیبرا را طی کند. ممکن است فقط به دلیل اشتباهات بنیانگذاران شکست نخورد. این یک دلیل معقول برای شکست است و سفر کارآفرینی است. نه، می ترسم شکست بخورد زیرا تلاش می کند چیزی بسازد که پارادایم ما اینطور نیست، و زمینه مناسبی برای “از بین بردن” کل پشته فناوری که هویت دیجیتال به آن نیاز دارد ایجاد می کند (و اگر بخواهیم همه ما به آن نیاز خواهیم داشت. به). ما هویت دیجیتالی امن را در زندگی خود می خواهیم).

برای لحظه ای توقف دیدگاه بدبینانه ام: حتی اگر Worldcoin شکست بخورد، مطمئن هستم که پیشرفت در هویت دیجیتال حاصل خواهد شد. اما ترس و سوء ظن به سرعت از بین نخواهند رفت، که می تواند به طور جدی بر پذیرش هویت دیجیتال توسط جوامعی که بیشتر به آن نیاز دارند، تأثیر بگذارد.

بله، گرایشی به سمت فناوری‌های بخش خصوصی وجود دارد که تلاش می‌کنند جایگزین خدمات عمومی شوند. بسته به اینکه دولت شما چقدر کارآمد برای شما کار می کند، دیدگاه های متفاوتی در مورد مزایای این انتخاب خواهید داشت. اما نباید فراموش کرد که بخش خصوصی می‌تواند در حل مشکلات بهتر عمل کند، به‌ویژه وقتی صحبت از اجرای سریع و کارآمد فناوری‌های جدید باشد.

مرتبط با: جهان ممکن است به لطف CBDC ها با آینده ای تاریک روبرو شود

نه، یک شرکت خصوصی نباید در مورد هویت حرف آخر را بزند. اما اگر قبلاً در زیرساخت ها و فناوری سرمایه گذاری کرده است، آیا ما نیز نباید از زحمات او بهره مند شویم؟ نوآوری های پیشگامانه ای در مدیریت هویت، ذخیره سازی و پردازش ایجاد کرد. ما می‌توانیم از این کار به‌عنوان راهی برای بهبود سیستم‌های مختلف جهانی استفاده کنیم، اگر این کار برای ایجاد یک «مدل نوآوری باز» پر زرق و برق‌تر باشد. یکی از مواردی که به ذهن می رسد، رای گیری جهانی است. برای مثال، حتی زمانی که با چالش‌های جهانی مانند تغییرات آب و هوایی مواجه هستیم، حکمرانی هنوز کاملاً محلی است.

تغییر یک سیستم اساسی مانند رای دادن مستلزم تغییر کامل طرز فکر در نحوه مشاهده، استفاده و اعتماد به سیستم هایمان است. اما اکثر ما این سفر را زمانی شروع کردیم که بلاک چین را کشف کردیم. در سال 2009 ما متعجب بودیم که چگونه جامعه ما در دنیای پسا متمرکز تغییر خواهد کرد. چگونه می‌توانیم به سیستمی اعتماد کنیم که فقط توسط ما، دولت‌ها یا یک شرکت واحد کنترل نمی‌شود؟ اکنون با همین سوال روبرو هستیم. چگونه جامعه ما در جهان پسا اثبات تغییر خواهد کرد؟ چگونه در سیستمی عمل می‌کنیم که می‌توانیم از وجود شواهد مطمئن باشیم، اما هرگز آن‌ها را نبینیم یا از آن مطلع نباشیم؟

این بحثی است که ما باید در مورد Worldcoin داشته باشیم – کمتر در مورد شرکت، کمتر در مورد بنیانگذاران، و خیلی بیشتر در مورد سیستمی که او (یا هر شخص دیگری) خواهد ساخت. زیرا Worldcoin آخرین پروژه جاه طلبانه برای حل سیستم های تکه تکه شده ای نیست که در آن فعالیت می کنیم. دیگران او را دنبال خواهند کرد. ما باید همین سؤالات را از آنها بپرسیم: چگونه از حریم خصوصی محافظت می کنید؟ چگونه کاربران را بدون استفاده از موقعیت اقتصادی آنها تشویق می کنید؟ مکانیسم حکومتی شما چیست؟ چقدر محکم است؟ چرا باید شما را انتخاب کنیم و اگر این کار را انجام دهیم مدل کسب و کار شما چه سودی خواهد داشت؟ چه تأثیر مثبت یا منفی بر دنیای ما خواهید داشت، و چه شرکا، مشاوران، سرپرستان و ناظرانی باید برای کمک به کاهش این تأثیر در دسترس باشند؟

ما باید به زودی این سوالات را از Worldcoin بپرسیم، با در نظر گرفتن آینده ای که در آن یا هر شخص دیگری این سیستم را با موفقیت پیاده سازی خواهد کرد.

در نهایت، Worldcoin به راحتی قابل حمله است، اما همه ما باید در نظر داشته باشیم که برخی از مقامات، به ویژه آنهایی که علاقه خاصی به عدم ارائه شناسه های دیجیتال به شهروندان خود دارند، از بی حد و حصر بودن این ابتکار احساس خطر خواهند کرد. همه کسانی که از Worldcoin انتقاد می کنند این کار را برای بهبود آن انجام نمی دهند. من ما را به فکر بزرگتر دعوت می کنم. اگر قرار است این سیستم و دنیای پسا اثباتی ایجاد شود، بیایید الان بهتر بسازیم.

پائولو تاسکا استاد و اقتصاددان. او دو سازمان بلاک چین را تأسیس کرد: مرکز فناوری های بلاک چین دانشگاه کالج لندن و بنیاد علوم فناوری Ledger توزیع شده. او به سازمان‌های مختلفی از جمله ریپل، INATBA و سازمان بین‌المللی استاندارد مشاوره می‌دهد. او همچنین با سازمان ملل متحد، پارلمان اروپا، فدرال رزرو کلیولند، بانک مرکزی اروپا، بانک های مرکزی ایتالیا، شیلی، برزیل، کلمبیا و کانادا و Nexo مشاوره و همکاری داشته است. او پیش از این به عنوان اقتصاددان ارشد در زمینه ارزهای دیجیتال و سیستم های مالی P2P در بانک مرکزی آلمان (دویچه بوندس بانک) خدمت می کرد.

این مقاله برای اهداف اطلاعاتی عمومی است و نباید مشاوره حقوقی یا سرمایه گذاری در نظر گرفته شود. دیدگاه‌ها، نظرات و دیدگاه‌های بیان‌شده در اینجا به تنهایی متعلق به نویسنده است و ممکن است منعکس‌کننده یا نماینده دیدگاه‌ها و نظرات Cointelegraph نباشد.


نویسنده: Dr. Paolo Tasca

اشتراک گذاری و حمایت

Picture of امیر کرمی

امیر کرمی

کارشناس تولید محتوا و علاقه مند به ارز دیجیتال و دنیای فناوری 😉

دیدگاهتان را بنویسید