معاملات نقطه ای در کریپتو چیست و چگونه کار می کند؟


در یک بازار نقدی، معامله‌گران می‌توانند بلافاصله با سفارش خرید یا فروش، ارز دیجیتال را با ارز فیات یا ارز دیجیتال دیگری مبادله کنند.

از زمان پیدایش، ارزهای دیجیتال از رشد سریع و پذیرش گسترده در بازار برخوردار بوده اند، همانطور که دارایی های مرتبط با رمزنگاری شروع به ظاهر شدن در پرتفوی ها و روش های معاملاتی تعداد زیادی از مدیران دارایی کردند. فرآیند خرید و فروش ارزهای رمزنگاری شده برای کسب سود به عنوان معاملات ارزهای دیجیتال شناخته می شود.

معامله در ارزهای رمزپایه را می توان بر اساس هدف، روش کار و رویکرد معامله تعریف کرد. به عنوان مثال، دارایی یا ارز دیجیتالی که مورد معامله قرار می گیرد، موضوع معامله ارز دیجیتال است. نحوه معامله ارزهای دیجیتال به نوع معامله ای که در بازار انجام می شود بستگی دارد، مانند قراردادهای آتی، اختیار معامله یا قراردادهای دائمی.

استراتژی معاملاتی سرمایه گذار برای ارزهای دیجیتال مجموعه ای از دستورالعمل های از پیش تعیین شده را برای تجارت در صرافی های ارز دیجیتال مشخص می کند. یکی از روش‌های اصلی معامله برای سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال، معاملات نقطه‌ای است، جایی که معامله‌گران دارایی‌ها را به امید فروش آن‌ها با قیمت بالاتر در آینده خریداری می‌کنند.

مربوط: سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال: شاخص های نهایی برای تجارت کریپتو

این مقاله به این موضوع می‌پردازد که معاملات نقطه‌ای چیست، سیگنال‌های معاملاتی نقطه‌ای کریپتو، نحوه معامله ارزهای دیجیتال و خطرات معاملات نقدی نقطه‌ای چیست.

بازار نقدی در کریپتو چیست؟

بازار پایه ای که در آن دارایی های کریپتو به صورت آنی مبادله و تسویه می شود، به عنوان بازار نقدی شناخته می شود و تجارت در این بازار شامل خرید و نگهداری ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین (BTC) یا سایر آلت کوین ها تا افزایش ارزش آنها می شود.

مربوط: ETF های بیت کوین و معاملات آتی: تفاوت های کلیدی اعلام شد

به این معاملات نقطه ای می گویند، زیرا معاملات “در محل” تسویه می شوند. همچنین بازارهای نقدی شامل فروشندگان، خریداران و کتاب‌های سفارش است. فروشندگان با قیمت فروش یا فروش مشخص سفارش می دهند و خریداران هر توکن ارز دیجیتال را با قیمت خرید یا فروش مشخص سفارش می دهند. قیمت خرید بالاترین قیمتی است که خریدار مایل به پرداخت آن است و قیمت فروش پایین ترین قیمتی است که فروشنده حاضر است به عنوان پرداخت بپذیرد.

دفتر سفارش دو طرف دارد: سمت تقاضا برای خریداران مایل به خرید و سمت پیشنهاد برای فروشندگان مایل به فروش. دفترچه سفارش پیشنهادات را ثبت می کند و از دفترچه سفارش می پرسد. به عنوان مثال، در معاملات نقطه ای، اگر باب سفارش خرید بیت کوین را بدهد، آن معامله فوراً به سمت پیشنهاد کتاب سفارش می رود. این سفارش زمانی که فروشنده ای از پلتفرم معاملاتی رمزنگاری با همان مشخصات بفروشد، به صورت خودکار پر می شود.

هنگامی که باب سفارش فروش بیت کوین را در مثال معاملاتی رمزنگاری نقطه ای بالا می دهد، معامله در سمت تقاضای دفترچه سفارش ادامه می یابد. سفارش های سبز در دفترچه سفارش نشان دهنده خریداران یک سکه خاص و سفارش های قرمز نشان دهنده فروشندگان آن سکه هستند.

معاملات نقطه ای در کریپتو چیست؟

هدف از معاملات نقطه ای خرید پایین و فروش بالا برای سود است، اما با توجه به نوسانات بازار ارزهای دیجیتال، این تاکتیک همیشه به نفع سرمایه گذاران نیست.

قیمت لحظه ای، تاریخ معامله و تاریخ مبادله سه مفهوم مهم در معاملات نقطه ای هستند. قیمت فعلی هر دارایی را قیمت لحظه ای می نامند و معامله گران می توانند بلافاصله دارایی ها را با آن قیمت بفروشند. علاوه بر این، می‌توانید ارزهای دیجیتال را با سایر کاربران در پلتفرم‌های صرافی مختلف بخرید یا بفروشید.

با ثبت سفارش های جدید و پر شدن سفارش های قدیمی، قیمت لحظه ای تغییر می کند. تاریخ معامله شروع و ثبت معامله است و نشان دهنده روزی است که بازار واقعاً معامله را انجام داده است. دارایی های درگیر در معامله در واقع در تاریخ تسویه، که به عنوان تاریخ لحظه ای نیز شناخته می شود، منتقل می شوند.

بسته به نوع بازار معامله شده، ممکن است یک یا چند روز بین تاریخ معامله و تاریخ تسویه فاصله باشد. برای ارزهای دیجیتال، معمولاً در همان روز اتفاق می‌افتد، اما ممکن است بین صرافی‌ها یا پلتفرم‌های معاملاتی متفاوت باشد.

معاملات نقطه ای کریپتو چگونه کار می کند؟

سفارش بازار در صرافی به معامله گران این امکان را می دهد که دارایی ها را با بهترین قیمت لحظه ای موجود خریداری یا بفروشند. یک بازار نقدی معمولاً انواع ارزها از جمله BTC، Ether (ETH)، BNB (BNB) و حتی فیات را ارائه می دهد. بسیاری از صرافی‌های ارزهای دیجیتال روش‌های متعددی برای خرید و فروش سکه دارند و معامله‌گران نقطه‌ای اغلب از انواع روش‌های تحلیل بنیادی و تکنیکی برای تصمیم‌گیری در معاملات استفاده می‌کنند.

می توان آن را در صرافی های متمرکز، صرافی های غیرمتمرکز (DEX) یا بازارهای خارج از بورس (OTC) معامله کرد. برای استفاده از یک صرافی متمرکز، ابتدا باید حساب خود را با ارز دیجیتالی که می خواهید معامله کنید، تامین مالی کنید. در صرافی‌های متمرکز، معمولاً برای فهرست‌بندی، تجارت و سایر فعالیت‌های تجاری، کارمزد دریافت می‌شود.

فناوری بلاک چین توسط DEX ها برای مطابقت با سفارشات خرید و فروش استفاده می شود، و استراتژی های معاملاتی رمزنگاری نقطه ای را می توان مستقیماً از کیف پول تاجر به لطف قراردادهای هوشمند انجام داد. معامله می تواند مستقیماً در پلتفرم های فرابورس، از طریق کارگزارانی که از طرف مشتریان خود معامله می کنند یا حتی از طریق تلفن در عصر اینترنت انجام شود.

مزایا و معایب معاملات نقدی نقطه ای

وقتی یک دارایی را با قیمت لحظه ای خریداری می کنید، به یک دارایی واقعی تبدیل می شوید و به معامله گران اجازه می دهید آن را هر طور که می خواهند بفروشند یا به ذخیره سازی آفلاین منتقل کنند. علاوه بر این، معاملات نقطه ای به معامله گران اجازه می دهد تا از دارایی های رمزنگاری خود برای عملکردهای اضافی مانند پرداخت های آنلاین یا سهام استفاده کنند.

همچنین، معاملات نقطه ای به طور قابل توجهی کمتر از معاملات مارجین ریسک دارد، به این معنی که می توانید بدون نگرانی در مورد از دست دادن پول به دلیل تغییرات قیمت و مقابله با مارجین، در دارایی های رمزنگاری سرمایه گذاری کنید. در نتیجه، معامله‌گر خطر از دست دادن پول بیشتری را در حساب خود نسبت به آنچه که قبلاً داشته است را متحمل نمی‌شود، زیرا هیچ مارجین فراخوانی برای مشارکت بیشتر از پول خود یا جبران مارجین وجود ندارد.

با این حال، بزرگترین نقطه ضعف معاملات نقطه ای این است که سود بالقوه افزایش بازدهی را که اهرم در معاملات مارجین می تواند ایجاد کند، ارائه نمی دهد. همچنین به دلیل عدم وجود اهرم، سود بالقوه در بازار نقدی کمتر از معاملات حاشیه است.

چگونه می توان معاملات کریپتو در بایننس را تشخیص داد؟

پس از ایجاد حساب بایننس، معاملات نقطه ای روی پلتفرم یک روش ساده است. کارمزد معاملات نقطه ای کریپتو برای جفت های معاملات نقطه ای BTC و BUSD در بایننس 0 درصد است. مراحل شناسایی معاملات در Binance به شرح زیر است:

  • در سایت بایننس، “Trade” و سپس “Spot” را انتخاب کنید تا به پلت فرم معاملات نقطه ای دسترسی پیدا کنید.
  • رابط نمای تجاری با چندین عنصر هیجان انگیز اکنون برای شما قابل مشاهده خواهد بود.
  • سایر داده‌های بازار مانند جفت معاملات ارز دیجیتال و تغییر قیمت و حجم روزانه در بالا نشان داده شده است.
  • همه سفارش‌های خرید و فروش باز برای یک دارایی در دفترچه سفارش، مرتب‌سازی شده بر اساس قیمت، فهرست شده‌اند. داده های قیمت تاریخی را می توان در این نمای نمودار سفارشی کرد. در حال حاضر در پنجره، TradingView دسترسی به طیف گسترده ای از ابزارهای تحلیل تکنیکال را فراهم می کند.
  • جفت های معاملاتی مختلف را می توان در گوشه سمت راست بالا جستجو کرد. با کلیک بر روی ستاره های کوچک، می توانید جفت ارزهای رمزنگاری شده مورد علاقه خود را ذخیره کنید و جفت ارز دیجیتالی را که می خواهید در بازار نقدی معامله کنید، انتخاب کنید.
  • سفارش خرید یا فروش در این قسمت ایجاد می شود. آنها می توانند از چندین نوع سفارش برای اجرای یک معامله لحظه ای انتخاب کنند: سفارش های محدود، بازار و حد توقف.

معاملات نقطه ای و معاملات آتی

همانطور که گفته شد، معاملات نقطه ای به صورت آنی برای تحویل فوری انجام می شود. با این حال، زمانی که خریدار و فروشنده توافق کنند مقدار معینی از محصول را با آن قیمت مبادله کنند، قراردادها در بازار آتی پرداخت می شود. خریدار و فروشنده معمولاً به جای تحویل دارایی پس از انقضای قرارداد در تاریخ تسویه، به تسویه حساب مالی می‌رسند.

تفاوت بین این دو نوع تجارت در جدول زیر ذکر شده است:

معاملات نقطه ای و معاملات مارجین

معامله گران روزانه معاملات کوتاه مدت را با حاشیه کم و بدون تاریخ انقضا در معاملات لحظه ای باز می کنند تا به سرعت دارایی پایه را تحویل بگیرند. تفاوت بین قیمت پیشنهادی (خرید) و قیمت پیشنهادی (خرید) ارائه شده برای یک دارایی به عنوان اسپرد در معاملات شناخته می شود.

از سوی دیگر، معاملات حاشیه به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا با استقراض پول با بهره از یک شخص ثالث، موقعیت‌های بزرگ‌تری را برای کسب سودهای بالقوه به دست آورند. با این حال، مهم است که مراقب باشید تمام سرمایه گذاری اولیه خود را از دست ندهید، زیرا این نیز زیان های احتمالی را افزایش می دهد.

تفاوت بین معاملات نقطه ای و مارجین در جدول زیر خلاصه شده است:

آیا معاملات نقدی نقطه ای سودآور است؟

معامله گران معمولاً از یک استراتژی میانگین هزینه دلار استفاده می کنند و منتظر می مانند تا بازار صعودی بعدی از معاملات نقطه ای سود کند. با این حال، پاداش ها به قیمت صبر تمام می شود، و هیچ اتفاقی فوراً در بازار بی ثبات ارزهای دیجیتال رخ نمی دهد. همچنین، قبل از معامله هر گونه دارایی رمزنگاری یا استفاده از استراتژی های معاملاتی نقطه ای، عاقلانه است که دقت لازم را انجام داده و مدیریت ریسک را برای جلوگیری از ضرر اعمال کنید. با این حال، آیا معاملات نقطه ای ارز دیجیتال برای مبتدیان خوب است؟

هر معامله گر دارای مشخصات ریسک-بازده متفاوتی است، و با توجه به بازار بسیار نوسان ارزهای دیجیتال، مزایا و معایب استراتژی معاملاتی انتخابی آنها (در این مورد معاملات نقطه ای) باید سنجیده شود. این بدان معناست که معامله‌گران باید در تصمیم‌گیری برای تجارت با کدام دارایی‌ها دقت کنند و قبل از شروع به کار بازار را بشناسند.


نویسنده: Onkar Singh

اشتراک گذاری و حمایت

Picture of امیر کرمی

امیر کرمی

کارشناس تولید محتوا و علاقه مند به ارز دیجیتال و دنیای فناوری 😉

دیدگاهتان را بنویسید