کاپیتولاسیون بازار کریپتو چیست و اهمیت آن


تسلیم بازار ارزهای دیجیتال حول ترس سرمایه گذاران از ضرر بیشتر در یک مارپیچ نزولی به ظاهر بی پایان، اما همچنین در دوره حداکثر فرصت می چرخد.

کاپیتولاسیون در لغت به معنای تسلیم شدن است. در حوزه مالی، این اصطلاح بازتاب دوره‌ای از فروش تهاجمی است که در آن آخرین گاوها شکست را پذیرفتند تا خرس شوند.

کاپیتولاسیون بازار کریپتو چیست؟

فرض کنید یک شبه یک ارز دیجیتال 30 درصد کاهش پیدا کند. یک سرمایه گذار با دو گزینه باقی می ماند: آنها می توانند به نگه داشتن یا فروش ادامه دهند تا متوجه ضرر شوند.

اگر بیشتر سرمایه گذاران تصمیم بگیرند که زیان خود را متوجه شوند، افت شدید قیمت رخ خواهد داد. علاوه بر این، این فشار فروش می‌تواند کف قیمتی ایجاد کند زیرا در نهایت سکه‌های خرس‌ها برای فروش تمام می‌شود.

اما در حالی که پیش بینی و تعیین کاپیتولاسیون بسیار دشوار است، چندین سیگنال تکراری بازار وجود دارد که می تواند به معامله گران کمک کند تا برای چنین رویدادی آماده شوند.

کاپیتولاسیون بازار کریپتو معمولاً شامل اکثر این شرایط است:

  • کاهش سریع قیمت
  • حجم معاملات بزرگ
  • شرایط فروش بیش از حد
  • نوسانات بالا
  • کاهش شدید تعداد مالکان بزرگ
  • اصول منفی بازار

به عنوان مثال، سقوط ناگهانی توکن FTX (FTT)، دارایی اصلی صرافی منحل شده رمزنگاری FTX، در نوامبر 2022 با بسیاری از نشانه‌های تسلیم شدن مطابق جدول زیر همراه بود.

نمودار قیمت روزانه FTT/USD. منبع: TradingView

ارزهای رمزنگاری شده، به ویژه آنهایی که ارزش بازار و نقدینگی بسیار پایینی دارند، همیشه در طول کاپیتولاسیون نوسانات بیشتری خواهند دید. اما کاپیتولاسیون بازار کریپتو همیشه برای سرمایه گذاران بد نیست. در مقابل، آنها با پایین آمدن قیمت دارایی، دوره حداکثر فرصت سود را به ارمغان می آورند.

اما کاپیتولاسیون بازار کریپتو همیشه برای سرمایه گذاران بد نیست. در مقابل، آنها با پایین آمدن قیمت دارایی، دوره حداکثر فرصت سود را به ارمغان می آورند.

به عنوان مثال، بیت کوین (BTC) و اتر (ETH) طی هشت سال گذشته شاهد چندین رویداد تسلیم بازار بوده اند که با حجم فروش گسترده و کاهش قیمت همراه شده است، مانند سقوط بازار در مارس 2020.

اهمیت تسلیم بازار کریپتو چیست؟

بسیاری از معامله‌گران و سرمایه‌گذاران باتجربه، تسلیم بازار کریپتو را به‌عنوان منادی پایین آمدن قیمت می‌دانند. در نتیجه، آنها ترجیح می دهند در یک بازار نزولی انباشته شوند، در نتیجه فشار سمت فروش را جذب کرده و زمینه را برای بازگشت احتمالی صعودی در آینده فراهم می کنند.

مرتبط: 3 روشی که می توان از شاخص قدرت نسبی (RSI) به عنوان سیگنال فروش استفاده کرد

علاوه بر این، تسلیم بازار کریپتو معمولاً فروشندگان کوتاه‌مدت را حذف می‌کند و به تدریج حرکت را به سمت دارایی‌های صعودی بلندمدت تغییر می‌دهد، زیرا تقریباً همه کسانی که می‌فروشند قبلاً این کار را انجام داده‌اند.

این معمولاً در افزایش مداوم عرضه بیت‌کوین‌ها که به آن «کوین‌های قدیمی» گفته می‌شود، منعکس می‌شود که بیش از شش ماه توسط آدرس‌ها نگهداری می‌شوند.

آخرین عرضه بیت کوین بیش از 6 دقیقه فعال است. منبع: Glassnode

طبق یک مطالعه Glassnode، این سکه‌ها کمتر در هر روز خرج می‌شوند:

سکه‌های قدیمی معمولاً در طول روندهای نزولی بازار حجمشان افزایش می‌یابد که منعکس‌کننده انتقال خالص ثروت سکه از سرمایه‌گذاران و سفته‌بازان جدیدتر به سرمایه‌گذاران بلندمدت صبور (HODLers) است.»

در نهایت، زمان‌بندی پایین آمدن بازار در طی یک رویداد کاپیتولاسیون بسیار دشوار است، زیرا مانند بیت‌کوین در سال‌های 2014-2016، این فرآیند می‌تواند ماه‌ها، حتی سال‌ها طول بکشد.

معامله‌گران معمولاً برای پیش‌بینی رویدادهای بالقوه کاپیتولاسیون با استفاده از معیارها و شاخص‌های متعدد به داده‌های تاریخی و کف‌های قبلی بازار متکی هستند.

این مقاله حاوی توصیه یا توصیه سرمایه گذاری نیست. هر حرکت سرمایه گذاری و معاملاتی مستلزم ریسک است و خوانندگان باید هنگام تصمیم گیری تحقیقات خود را انجام دهند.


نویسنده: Yashu Gola

اشتراک گذاری و حمایت

امیر کرمی

امیر کرمی

کارشناس تولید محتوا و علاقه مند به ارز دیجیتال و دنیای فناوری 😉

دیدگاهتان را بنویسید