برای انتقال مالکیت سیم کارت همراه اول نیاز به امضا و اثر انگشت، ارائه اصل و تصویر کارت ملی هوشمند انتقال دهنده و انتقال گیرنده است. برای تغییر مالکیت خطوط این اپراتور میتوانید به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنید.
اگر قصد دارید سیم کارت همراه اول خود را به نام شخص دیگری بزنید و نمیدانید راهکار آن چیست و آیا امکان تغییر مالکیت خطوط این اپراتور به صورت غیرحضوری وجود دارد یا خیر، با ما همراه باشید.
شاید برای شما پیش آمده باشد که قصد خرید سیم کارت همراه اول دست دوم را داشته باشید و یا بخواهید خطِ دستتان را بفروشید و به نام شخص خریدار بزنید، در این صورت چگونه میتوان مالکیت سند آن را تغییر داد؟
در صورتی که مالک یکی از خطوط اپراتور همراه اول هستید، باید بدانید که امکان تغییر مالکیت سیم کارت بدون حضور صاحب آن و خریدار وجود ندارد!
این یک قانون است و نمایندگان مجاز این اپراتور، نمیتوانند بدون حضور طرفین، مالکیت سیم کارت را عوض کنند.
بنابراین برای انتقال مالکیت سیم کارت همراه اول باید به صورت حضوری به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنید.
علت عدم انتقال مالکیت سیم کارت همراه اول به صورت آنلاین چیست؟
سند سیم کارت همانند سایر سندها از اهمیت بالایی برخوردار است و دارای مسئولیت میباشد. به همین دلیل در حین به نام زدن میبایست فروشنده و خریدار احراز هویت شوند.
هر دو شخص باید به صورت حضوری و با کارت ملی هوشمند خود حاضر شوند. همچنین برای این انتقال نیاز به امضا و اثر انگشت آنها است.
با توجه به شرایط بالا، میتوان نتیجه گرفت که امکان انتقال سند سیم کارت همراه اول بدون حضور مالک و خریدار وجود ندارد و این فرآیند حتما باید به صورت حضوری باشد.
آیا امکان انتقال مالکیت سیم کارت بدون حضور مالک و خریدار وجود دارد؟
بله – تنها در صورتی که هر دو یا یکی از طرفین دارای وکیل یا نماینده قانونی باشد، میتوان بدون حضور طرفین، {انتقال دهنده یا انتقال گیرنده} این فرآیند را انجام داد. در نظر داشته باشید در صورت مراجعه وکیل، حتما میبایست اصل وکالتنامه و کپی آن ارائه شود.
تفاوت سیم کارت اعتباری و دائمی همراه اول در انتقال مالکیت در چیست؟
اگر تصمیم گرفتهاید خط اعتباری خود را به نام شخص دیگری بزنید، فقط کافیست با کارت ملی هوشمند به یک دفتر پیشخوان دولت مراجعه کنید.
همچنین در صورت وجود شارژ ریالی، همه این اعتبار پس از فرآیند انتقال در سیم کارت محفوظ خواهد ماند.
اما این شرایط برای خطوط دائمی اینطور نیست و شما موظف به تسویه حساب پایان دوره و میان دوره سیم کارت ثابت همراه اول خود هستید.
یک تفاوت اساسی میان خطوط دائمی و اعتباری همراه اول در این است که برای استفاده از خدمات سیم کارتهای اعتباری نیاز به تهیه شارژ دارید و در حین به نام زدن نیازی به تسویه حساب ندارید.
اما در سیم کارتهای دائمی به دلیل وجود پرداخت هزینهها به صورت قبض تلفن، ابتدا میبایست آن را تسویه و سپس اقدام به تغییر مالکیت کنید.
با وجود تفاوت قیمت در بین خطوط این اپراتور، همچنان نیاز است که فروشنده و خریدار حضور داشته باشند. برای مثال چه قصد خرید سیم کارت همراه اول ۰۹۱۲ و انتقال مالکیت آن را داشته باشید چه یک شماره موبایل ارزان قیمت، در هر دو شرایط باید به صورت حضوری مراجعه کنید.
نکته: در صورتی که نیاز به قیمت گذاری سیم کارت موردنظر خود دارید و میخواهید بدانید چقدر ارزش دارد، میتوانید از طریق سرویس ارائه قیمت به صورت تلفنی با ما در ارتباط باشید.
آیا سایتی برای ثبت انتقال مالکیت سیم کارت وجود دارد؟
مراحل انتقال مالکیت سیم کارت بدین صورت است که فروشنده و خریدار به اتفاق هم به یکی از دفاتر پیشخوان دولت مراجعه میکنند و با ارائه کارت ملی هوشمند و دریافت کد پیامک شده و ارائه آن به متصدی دفتر و امضا و اثر انگشت، این فرآیند را به اتمام میرسانند.
با توجه به مراحل بالا، هیچ گونه سایتی برای انتقال مالکیت سیم کارت همراه اول و یا سایر اپراتورها وجود ندارد که مشترکین بتوانند خودشان این انتقال را انجام دهند.
همچنین هیچ گونه کد دستوری {کد USSD} برای انتقال مالکیت بدون مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان دولت وجود ندارد و افراد نمیتوانند شخصا این کار را انجام دهند.
در چه صورت نمیتوان سند سیم کارت همراه اول را منتقل کرد؟
در صورتی که خط شما به صورت یک طرفه یا دو طرفه مسدود شده باشد. ابتدا باید مشکل آن را برطرف و سپس مالکیت را منتقل کنید. در بسیاری از شرایط، این مسدودی به علت پرداخت نکردن صورتحساب میباشد.
همچنین اگر فرد انتقال گیرنده، ۱۰ عدد سیم کارت به نام خود داشته باشد، دیگر نمیتواند خط جدیدی به نام خود ثبت کند. بر اساس مصوبه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، هر فرد تنها میتواند ۱۰ عدد سیمکارت به نام خود ثبت کند.
در صورتی که نیاز دارید سیم کارت جدیدی به نام خود بزنید میبایست یکی از خطوط قبلی را سلب امتیاز کنید تا مالکیت آن از نام شما خارج شود و سپس اقدام به انتقال مالکیت سیم کارت جدید به نام خود کنید.
اگر نمیدانید چند عدد سیم کارت به نام خود دارید کافیست کد ملی خود را به سامانه ۳۰۰۰۱۵۰ پیامک کنید تا پیامکی مبنی بر تعداد خطوط به تفکیک هر اپراتور از این سامانه {cara.ir} دریافت کنید.
چگونه میتوان سیم کارت را سلب امتیاز کرد؟
اگر از خطوط همراه اول استفاده میکنید، این اپراتور این امکان را برای شما فراهم کرده است که بدون نیاز به مراجعه حضوری و از طریق اپلیکیشن همراه من اقدام به سلب امتیاز کنید و سیم کارت را از گرو نام خود خارج کنید.
برای این کار کافیست برنامه همراه من را نصب و در منوی خدمات، مدیریت سیم کارت، شماره موردنظر خود را انتخاب و آن را سلب امتیاز کنید.
در نظر داشته باشید در صورت این کار کلیه اعتبار ریالی و یا بستههای فعال سیم کارت بعد از سلب امتیاز حذف خواهند شد.
سوالات متداول
۱. برای انتقال مالکیت سیم کارت همراه اول کجا بریم؟
برای این کار میبایست به همراه مدارک گفته شده در مطلب به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کرد.
۲. هزینه انتقال مالکیت سیم کارت همراه اول چقدر است؟
تعرفه تغییر نام سیم کارتهای دائمی ۳۲۳.۰۰۰ ریال و سیم کارتهای اعتباری ۱۹۴.۰۰۰ ریال میباشد.