اسلام و رمزارز: چگونه دارایی های دیجیتال می توانند با قوانین مالی اسلامی مطابقت داشته باشند؟


نگاهی به نقش ارز دیجیتال در دنیای بانکداری و مالی اسلامی.

بانکداری و دارایی اسلامی، سیستمی مبتنی بر اصول شریعت یا شریعت اسلامی است که از جمله موارد دیگر، اخذ یا پرداخت سود وام و تاکید بر معاملات مالی اخلاقی و عادلانه را ممنوع می‌کند.

یکی از بارزترین ویژگی های بانکداری اسلامی این است که از اعمال یا پرداخت سود وام که مبنای بانکداری متعارف است، ممنوع است.

در عوض، امور مالی اسلامی بر توافقات تقسیم سود و زیان بین وام دهنده و وام گیرنده متکی است. وام دهنده ریسک سرمایه گذاری را با وام گیرنده تقسیم می کند و هر دو طرف در سود یا زیان سهیم هستند.

قانون شریعت اجازه سرمایه گذاری در دارایی های نامشهود مانند سهام، اوراق قرضه و دارایی های دیجیتالی مانند ارزهای دیجیتال را می دهد. دارایی های منطبق با شرع تا زمانی که مصارف واقعی داشته باشند نیازی به پشتوانه کالاهای فیزیکی ندارند. علاوه بر این، شریعت فقط اجازه سرمایه گذاری در مشاغل و پروژه هایی را می دهد که به جامعه آسیبی نمی رساند (بنابراین قمار، الکل یا تنباکو ممنوع است).

شفافیت برای امور مالی اسلامی ضروری است و تمام معاملات مالی باید برای همه طرف های ذینفع افشا شود. امور مالی اسلامی نیز توسط هیئت‌های شرعی متشکل از علمای اسلامی نظارت می‌شود که تضمین می‌کنند تمام معاملات مالی با اصول شریعت مطابقت دارد.

مالی اسلامی انواع محصولات و خدمات مانند مضاربه، مشارکه، مرابحه، ایجاره و صکوک را ارائه می دهد.

چه چیزی باعث می شود یک ارز دیجیتال منطبق با شرع باشد؟

برای توسعه یک ارز دیجیتال سازگار، تیمی از کارشناسان مالی و فناوری اسلامی، از جمله دانشمندان اسلامی، کارشناسان مالی و توسعه دهندگان، گرد هم می آیند تا طراحی و ویژگی های این ارز دیجیتال را تعیین کنند.

این تیم اطمینان حاصل می کند که سکه بر اساس سیستم تقسیم سود و زیان است نه وام مبتنی بر بهره. این بدان معنی است که سرمایه گذاران به جای کسب نرخ ثابت بازده سرمایه گذاری خود، سود و زیان سرمایه گذاری تجاری را به اشتراک می گذارند.

آخرین: کشف هایپربولی: آیا شرکت های رمزنگاری مستقر در ایالات متحده واقعا “خفه شده اند”؟

هنگامی که سکه آماده انتشار شد، یک هیئت نظارت شرعی باید قبل از شروع استفاده سرمایه گذاران مسلمان، سکه را بررسی و تایید کند. این فرآیند صدور گواهینامه شامل بررسی دقیق ویژگی‌ها و طراحی ارز دیجیتال است.

نمونه ای از دارایی دیجیتالی مطابق با شریعت، سکه اسلامی (ISLM) است که بر روی بلاک چین شبکه حق ساخته شده است. در ژوئن 2022، سکه اسلامی به دلیل رعایت شرع فتوا (تصمیم مرجع اسلامی) دریافت کرد.

مانند بسیاری از ارزهای دیجیتال، از الگوی کاهش تورم پیروی می کند و مانع از ایجاد سکه های جدید می شود. همچنین، هنگامی که یک ISLM جدید در شبکه چاپ می شود، 10٪ از درآمد به Evergreen DAO، یک سازمان مستقل غیرمتمرکز که در خیریه های اسلامی یا پروژه های آنلاین سرمایه گذاری می کند، ارسال می شود. کمک مالی به خیریه ها به دنبال زکات یکی از ارکان اسلام است.

ارزهای دیجیتال اسلامی نیاز به طراحی درست دارند

ارزهای دیجیتال منطبق با شریعت یک پیشرفت نسبتاً جدید و در حال ظهور در ارزهای دیجیتال هستند.

در حالی که آنها به گونه ای طراحی شده اند که با اصول مالی اسلامی مطابقت داشته باشند، اما بدون بحث نیستند، و بحث های مداومی در میان دانشمندان اسلامی در مورد اینکه آیا ارزهای دیجیتال واقعاً مطابق با شریعت هستند وجود دارد. آندری کوزنتسوف، یکی از بنیانگذاران شبکه حق، به کوین تلگراف گفت:

«توسعه یک محیط بیت کوین که از قوانین شریعت پشتیبانی می کند نیز دشوار است. این شامل ایجاد اتحاد با موسسات مالی، دولت ها و سایر احزاب است تا اطمینان حاصل شود که سکه به طور گسترده به رسمیت شناخته شده و می تواند مطابق با آرمان های اسلامی استفاده شود.

یک نگرانی، از دیدگاه دانشمندان مالی اسلامی، این است که رمزارز به عنوان یک سرمایه گذاری سوداگرانه مجاز نیست – زیرا حاوی “غرار” است که به معنای “عدم اطمینان، خطر یا خطر” یا “فروش چیزی که وجود ندارد”. “.

محمد الکاف الهاشمی، یکی از بنیانگذاران سکه اسلامی، به کوین تلگراف گفت: شریعت معاملاتی را که بر شانس یا حدس و گمان تکیه دارند نه تلاشی برای بازدهی، ممنوع و باطل می کند.

با این حال، “از آنجایی که قوانین شریعت به اندازه کافی هوشمند و انعطاف پذیر هستند تا تغییرات فناوری را در هر عصری بپذیرند، این اصل، سفته بازی تجاری در یک تجارت یا معاملات تجاری را منع نمی کند.”

به گفته الهاشمی، یک ارز دیجیتال زمانی می تواند با قوانین اسلامی مطابقت داشته باشد که «با نیت درست، به عنوان مثال با سودمندی واقعی» به جای «تجارت خالص یا سفته بازی» توسعه یابد.

بنابراین، به گفته کوزنتسوف، این که سکه را حلال یا جایز دانست، موضوع طرح است. او گفت: «استفاده و معماری یک ارز دیجیتال عامل تعیین کننده در مطابقت آن با قوانین شرعی است.

او به موارد استفاده از ارزهای دیجیتال اشاره کرد که می‌توان آن‌ها را راحت‌تر به عنوان مطابق با شرع پذیرفت، از جمله پرداخت یا ذخیره ارزش.

به عنوان مثال، استیبل کوین‌ها را می‌توان به‌عنوان شکلی از تأمین مالی مبتنی بر دارایی در نظر گرفت که یکی از اصول مالی اسلامی است. سکه های پایدار مانند USD Coin (USDC) و Tether (USDT) توسط ذخایر دارایی های دنیای واقعی پشتیبانی می شوند. برخی از ارزهای رمزنگاری شده، مانند OneGram، با پشتوانه ذخایر طلا، به طور خاص برای امور مالی اسلامی ایجاد شدند.

کوزنتسوف گفت: «در حالی که چالش‌هایی برای ایجاد و پذیرش سکه‌های منطبق با شریعت وجود دارد، ما می‌توانیم با ترکیبی مناسب از دستورالعمل، قانون‌گذاری و تسلط فنی بر آنها غلبه کنیم.»

گسترش دسترسی به ارزهای دیجیتال

وقتی صحبت از مزایای ارزهای دیجیتال منطبق با شریعت به میان می‌آید، این پتانسیل را دارد که کاربران بیشتری را از کشورهایی که اسلام دین غالب آن‌ها هستند جذب کند، زیرا هرگونه نگرانی سرمایه‌گذاران مذهبی در مورد ارزهای دیجیتال را کاهش می‌دهد.

الهاشمی گفت: «بهبود دسترسی مسلمانان به خدمات مالی یکی از مزایای احتمالی ارزهای دیجیتال منطبق با شرع است. علاوه بر این، ارزهای دیجیتال منطبق با شرع می‌توانند برای مسلمانانی که از دسترسی به بانکداری سنتی محروم هستند، مکانیسمی برای انجام تراکنش‌های مالی مطابق با دیدگاه‌های مذهبی خود فراهم کنند.» او ادامه داد:

آخرین: بیت کوین در سنگال: چرا این کشور آفریقایی از BTC استفاده می کند؟

سرمایه گذاری بیشتر در بانکداری اسلامی نیز می تواند یک نتیجه مثبت باشد. تا جایی که بتوان ارزهای دیجیتال را با شریعت سازگار کرد، می‌توانند مسلمانانی را که به دنبال سرمایه‌گذاری‌هایی هستند که به اصول دینی آنها احترام می‌گذارد، جذب کنند. بنابراین، ممکن است پیشرفت و توسعه بیشتری در بخش مالی اسلامی حاصل شود که برای کل اقتصاد خوب است.»

همانطور که دنیای مالی به تکامل خود ادامه می دهد و فناوری های جدید ظهور می کند، برای سرمایه گذاران مسلمان مهم است که سازگاری این پیشرفت های جدید را با اصول مالی اسلامی به دقت بررسی کنند و اطمینان حاصل کنند که این سیستم با اهداف اخلاقی و اجتماعی خود همسو است.


نویسنده: Anthony Clarke

اشتراک گذاری و حمایت

تصویر امیر کرمی

امیر کرمی

کارشناس تولید محتوا و علاقه مند به ارز دیجیتال و دنیای فناوری 😉

دیدگاهتان را بنویسید