آی بی ام، مایکروسافت و دیگران ائتلاف رمزنگاری پس کوانتومی را تشکیل می دهند


این ائتلاف شامل شرکت خواهر گوگل SandboxAQ و دانشگاه واترلو است.

آی‌بی‌ام کوانتوم و مایکروسافت، همراه با مخزن تحقیقاتی غیرانتفاعی MITER، شرکت رمزنگاری PQShield مستقر در بریتانیا، شرکت خواهر Google SandboxAQ و دانشگاه واترلو، ائتلافی را برای مقابله با رمزنگاری پسا کوانتومی تشکیل داده‌اند.

رمزنگاری پس کوانتومی (PQC) به تهدید بالقوه ناشی از کامپیوترهای کوانتومی آینده می پردازد. طرح‌های رمزنگاری کنونی بر مشکلات ریاضی برای خنثی کردن تلاش‌های رمزگشایی تکیه می‌کنند.

شکستن یا دور زدن این نوع رمزگذاری با یک کامپیوتر کلاسیک تقریبا غیرممکن است. برخی کارشناسان تخمین می زنند که حدود 300 تریلیون سال طول می کشد تا یک سیستم کامپیوتری باینری بتواند یک کلید RSA 1024 بیتی یا 2048 بیتی را شکست دهد.

RSA که از نام دانشمندان کامپیوتری که برای اولین بار در مورد این موضوع بحث کردند نامگذاری شده است، تا حد زیادی استاندارد رمزگذاری در نظر گرفته می شود.

اما از نظر تئوری، یک کامپیوتر کوانتومی با سخت‌افزار و معماری کافی باید بتواند RSA و طرح‌های رمزگذاری مشابه را در عرض هفته‌ها، روزها یا حتی ساعت‌ها شکست دهد.

بر اساس بیانیه مطبوعاتی میتر:

آماده سازی برای انتقال PQC شامل توسعه استانداردهایی برای الگوریتم ها خواهد بود. ایجاد برنامه های کاربردی ایمن، قابل اعتماد و کارآمد از این الگوریتم ها؛ و ادغام الگوریتم های جدید پس کوانتومی در کتابخانه ها و پروتکل های رمزنگاری.

فناوری هایی مانند بلاک چین و ارزهای دیجیتال که بر رمزگذاری ریاضی متکی هستند ممکن است به ویژه در برابر حملات رمزگشایی رایانه های کوانتومی نظری در آینده آسیب پذیر باشند. با این حال، در حال حاضر مشخص نیست که چقدر طول می کشد تا چنین تهدیدهایی به ثمر بنشینند.

مرتبط با: دانشمندان هشدار می دهند که «انقلاب کوانتومی» می تواند رشد اقتصادی را متوقف کند

یک مطالعه در سال 2022 مشخص کرد که یک کامپیوتر کوانتومی با 300 میلیون کیوبیت (معیار بسیار تعمیم یافته قدرت پردازش بالقوه یک سیستم کوانتومی) برای شکستن بلاک چین بیت کوین به اندازه کافی سریع لازم است تا آسیبی ایجاد کند. در مقایسه، پیشرفته ترین کامپیوترهای کوانتومی امروزی به طور متوسط ​​کمی بیش از 100 کیوبیت هستند.

با این حال، بر اساس معماری تشریح شده در این مقاله، ممکن است آرایش‌های کیوبیت، چیپ‌ست‌ها و الگوریتم‌های بهینه‌سازی پیشرفته‌تر بتوانند محاسبات مربوطه را به طور قابل توجهی تغییر دهند و نیاز نظری 300 میلیون کیوبیت را به صورت تصاعدی کاهش دهند. به همین دلیل است که جامعه جهانی فناوری به رمزگذاری با امنیت کوانتومی روی آورده است.

مؤسسه ملی استاندارد و فناوری چهار الگوریتم رمزگذاری پس کوانتومی پیشنهادی CRYSTALS-Kyber، CRYSTALS-Dilithium، SPHINCS+ و Falcon را به عنوان کاندیدای استاندارد رمزگذاری ایمن PQC در سال 2022 انتخاب کرده است.

در 24 آگوست 2023، NIST اعلام کرد که سه مورد از الگوریتم‌ها برای استانداردسازی پذیرفته شده‌اند، که انتظار می‌رود الگوریتم چهارم، Falcon، در سال 2024 از این الگوریتم پیروی کند.

اکنون که الگوریتم‌ها پذیرفته شده‌اند و (عمدتاً) استاندارد شده‌اند، ائتلاف مأموریت خود را برای استفاده از دانش عمیق و تجربه عملی که اعضای آن جمع‌آوری کرده‌اند برای ایمن کردن نهادهای کلیدی مانند دولت، بانک‌ها، مخابرات و حمل‌ونقل آغاز خواهد کرد. خدمات می توانند از رمزگذاری فعلی به رمزگذاری پس کوانتومی مهاجرت کنند.




نویسنده: Tristan Greene

اشتراک گذاری و حمایت

تصویر امیر کرمی

امیر کرمی

کارشناس تولید محتوا و علاقه مند به ارز دیجیتال و دنیای فناوری 😉

دیدگاهتان را بنویسید